Je wilt in je huis natuurlijk dat er weinig warmteverlies is om zo de energierekening laag te houden. Dit kun je doen door middel van het isoleren van je woning. HR-glas is een goede optie daarvoor. Dit soort glas kent een duurder prijskaartje maar daarvoor krijg je heel wat terug. Wil jij ook HR-glas aanschaffen? Lees dan verder bij deze checklist zodat je niks vergeet!

Check 1: Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter kan het glas op een professionele manier vervangen. Dit gaat tegenwoordig ook erg makkelijk met de nieuwe apparatuur. De glaszetter kan glas vervangen, glas repareren en ook kan de glaszetter verschillende soorten glas leveren zoals isolatieglas, hardglazen en glas in lood.

Check 2: Welk soort glas kies je?

HR-glas biedt een isolerende waarde. Er zijn verschillende soorten van dit soort glas. Hier onder staat een tabel die weergeeft welke soorten glas er zijn en hoeveel deze ongeveer kosten.

Soort glas Gemiddelde prijs per vierkante meter
Dubbel glas Tussen de 60 en 180 euro
HR glas Tussen de 65 en 220 euro
HR+ glas Tussen de 70 en 280 euro
HR++ glas Tussen de 75 en 300 euro
Drie dubbel glas glas Tussen de 110 en 320 euro

Check 3: Subsidie

Eind 2020 is de extra subsidie regeling voor isolatiemaatregelen gestopt. Maar niet getreurd, de isolatiemaatregelen zijn toegevoegd aan de ISDE regeling. Dit houdt in dat je met isolerend glas subsidie kunt aanvragen in de ISDE regeling. Dit kan wanneer je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

Ook is er een btw-verlaging aanwezig. Dit houdt in dat de ‘normale’ 21% niet meer geldt en wordt verlaagd naar 9%. Dit geldt niet over alle kosten maar alleen over de arbeidskosten.

Check 4: Vraag offertes aan

Wil je voordelig een gespecialiseerde vakman die bij jou het glas komt zetten? Vraag dan gratis én vrijblijvend offertes aan. Via deze manier kun je tot wel 30% op de totale kosten besparen. De volgende punten komen in de offerte:

  • De werkzaamheden die de glaszetter gaat uitvoeren. Glas vervangen, repareren, etc.
  • De materialen die de glaszetter gaat gebruiken om zijn klus uit te voeren.
  • De totale kosten van het project, inclusief btw.
  • De garanties die door het bedrijf worden aangeboden.
  • De erkenningen en certificeringen van het bedrijf.